Vecka 29 (28+0)

Hej allihopa! 
 
idag gick jag in i vecka 29, känns helt otroligt att över 70% av graviditeten redan har passerat och att JAG snart är MAMMA! What!? 
 
Var hos barnmorskan idag och alla mina värden var bra! Tog blodsocker, blodtryck osv. Vi lyssnade även på bebis hjärta och det tickade på fint! Min mages tillväxtkurva var också tipptopp så det känns mycket skönt att min lilla tjej växer som hon ska.
 
Nu börjar magen synas lite :) 
 
Men ack så måste jag ändå göra en till Glukosbelastning, för er som inte vet vad det är så är det när man tar en extra titt på ens blodsocker för att utesluta graviddiabetes, då jag är överviktig så är det högre riskt för mig att få det. Har dock gjort en Glukosbelastning tidigare man ska ligga under 10 i värde och jag låg på 9,4 så det var ok men inte optimalt, så vi ska kolla så att det inte ökat. 
 
En glukosbelastning går till på följande sätt: du måste fasta, helt utan vatten eller mat, från kl 22.00 kvällen innan för att sedan komma in till mottagningen ca 08.00, ta blodprov för kolla blodsocker, sen dricka 2 dl av en hemskt söt dryck bestående av flytande glukos, smakar ungefär som om man skulle dricka flytande honung, sen måste du sitta på kliniken i 2 timmar och du får fortfarande inte äta eller dricka, sen tas ett till bloprov för att kolla hur mycket blodsockret ökat, är det under 10 så är allt ok. Detta är jobbigt, speciellt för mig som gillar att dricka vatten.. 
 
***
 
Har varit hemma från jobbet från mitten av förra veckan och kommer bli hela denna också, inte nog med att jag konstant mår illa och är trött, jag har tyvärr också dragit på mig en hemsk öroninflammation som jag nu äter penicillin för, riktigt jobbigt faktiskt. Men det går över iallafall.
 
Min sambo arbetar på och jag är riktigt stolt över honom! Idag har han jobbat 12 timmar i sträck! <3
 
***
 
Julen kommer att firas i Enköping, tillsammans med min sambo, mormor och mamma. Hoppas att jag är lite friskare tills dess, ska bli skönt med lite miljöombyte. 
 
 
Det va det jag hade att dela med mig av idag!
 
xoxo// S 

Kommentera här: