Julen har varit både trevlig och katastrofal

Hej allihopa! 
 
Hoppas ni har haft en riktigt härlig jul med god mat, nära och kära och såklart underbara presenter! 
 
Nu hade jag tänkt att dela med mig av min katastrofala men trevliga jul.. 
 
 
Som jag tidigare nämnt så spenderas julen hemma hos min mormor i Enköping tillsammans med min sambo och min mor. Allt började igår morse, som ni vet så är jag gravid och imorgon går jag in i vecka 30, iallafall, jag vaknade tidigt vid 07.30 gick på toaletten som vanligt och såg att jag fått en liten blödning. Det tryckte på även något så väldigt mot min urinblåsa, det var en konstig känsla som jag inte känt tidigare på samma sätt, fram till kl 10 var jag säkert på toa 30 gånger. Jag blev såklart väldigt orolig och ringde till förlossningen på Akademiska i Uppsala, dem sa att om det fortsatte skulle jag komma in, det fortsatte ett tag till. Jag valde att först börja med akuten här i Enköping för att se om dem kunde hjälpa mig, men blev skickad till akademiska så var bara att ta med sambon och åka till Uppsala, klockan var 12.00 när vi kom fram. Jag fick hjälp direkt och vi gjorde alla undersökningar som går, blodtryck, prover, två ultraljud osv. Allt såg fint ut och bebisen verkade må bra, så det var superskönt att höra, dock så fick jag ju inte svar på vart blödningen hade kommit ifrån eller orsaken. MEN jag är glad iallafall att jag åkte in, för jag fick titta en extra gång på min lilla tjej där inne. 
 
Klockan 14.20 fick jag besked om att vi kunde åka hem, men skulle blödningen komma tillbaka så skulle jag åka in igen. Vi tänkte att vi skulle hinna hem till Kalle Ankas jul,  då det tar ca 40 min mellan Uppsala och Enköping.
 
Vill ni veta vad som hände när vi var påväg ut från Uppsala??
 
Bilen gick sönder!!!!!!! Motorn hoppade fram i huven som att den ville fly, vi kunde inte fortsätta åka... Vi försökte snabbt hitta en verkstad för att kolla om det fanns någon där, ellerhur?? Hitta en öppen verkstad på Julafton är ju hur lätt som helst. Not. Det slutade med att vi fick lämna bilen utanför den stängda verkstaden och gå till fots tillbaka in till Uppsala för att ta oss till Centralstationen för att hitta buss tillbaka till Enköping... Det var en kall och inte uppskattad promenad för en gravid person som mig.. men vi fick ju frisk luft iallafall. Vi hittade en buss i Uppsala och tog den till Enköping, vi var tillbaka i Enköping runt 17.30. Vi missade Kalle. 
 
***
 
När vi väl kom hem så var vi väldigt trötta både jag och sambon. Julmaten var framdukad och vi satte oss alla tillsammans och åt, det var riktigt trevligt efler en lång dag! Efter maten hade vi julklappsutdelning och alla blev glada över sina presenter. Sambon fick tröja, mössa, pyjamas och bäddset. Jag fick en jättefin poncho, också ett bäddset, duntäcke och en söt handväska med nitar på. Min mor fick också en tröja, mössa och pyjamas, sen även en bild på bebisen i en söt ram. Min mormor fick handskar, flera olika skönhetsprodukter och en bild på bebisen <3 
Det blev en riktigt mysig kväll tillslut trots en hetsig och jobbig början <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
***
 
Idag har vi tagit det lugnt, varit ute och promenerat med hundarna lägst ån och tagit oss en fika. Till lunch idag åt vi min hemlagade Jansson som blev mycket god! Ikväll ska vi äta mormors grönkålssoppa med ägghalvor och till efterrätt blir det julgröt :) Mums! 
 
Önskar er en god fortsättning!! 
 
 
 
PS. Uppdaterar er senare hur det går med bilen som nu står kvar i Uppsala, får låna mormors bil för att ta oss hem till Linköping imorgon. 
 
 

Kommentera här: