Allt om bebis

Som ni redan vet så är jag gravid, vecka 27 (26+0) idag. Har införskaffat mig lite saker till min bebis som jag tänkte dela med mig av här. 
 
Detta är mitt första barn och jag har egentligen ingen aning om vilka produkter eller saker som är bäst att köpa då det verkligen är en djungel där ute! Dock så hoppas jag att jag har hittat rätt.
 
Barnvagn 
 
Att hitta barnvagn var nog det svåraste, vilka hjul ska man ha? ska man ha city eller sport modell? ska hjulen vara fasta eller rörliga? Stora eller små?färg? Duo eller kombi? Sittdel, liggdel? Skum eller luft? Plast? Färg?
 
Hittade en jättefin barnvagn från Emmaljunga först, modell mondial. sååååå fin! Men dyr, verkligen dyr, är det värt? Visst man kan sälja den sen eller spara till nästa barn men jag insåg att jag väntar med Emmaljungan. Det blev en Britax Smile 2 istället :)
 
 
Kanske inte den finaste men tyckte att den verkade riktigt bra! Funkar för både stad och natur, plus att man kan låsa hjulen så man kan ha dem fasta eller rörliga! Och den är även lätt att vika ihop för transport när vi ska åka bil. Har även köpt till en pälskrage till sufletten så att den får lite mer stil :) 
 
Babyskydd 
 
Sen kommer man ju till babyskydd, lika många frågor där. Hade aldrig hört talas om isofix bas innan jag började leta efter babyskydd, sen ska man ju hitta ett babyskydd som passar till barnvagnen också. Herregud trodde jag skulle drunkna i produkter och rekomendationer. Men hittade tillslut ett babyskydd som passade perfekt! blev ett Britax Römer som även kan placeras på vagnen! :D Såg även reklam för just detta babyskydd i senaste numret av Mama så tror vi gjorde ett riktigt bra köp! 
 
 
Vi har dessutom inte isofix i vår bil så var tvungen att hitta ett babyskydd som även kan bältas. 
 
Spjälsäng 
 
 
Här har vi igen ett dilemma med att välja säng, ska man ha en vagga vid sängen och sen en normal spjälsäng? eller ska man ha en kombinerad som man kan ställa vid sängen när barnet är litet och sen flytta när det ska sova själv? Vi valde det senare alternativet, köpte en spjälsäng som kan höjas, sänkas och omformateras från Ikea, den kan även göras om till en vanlig barnsäng för större barn då man kan ta bort ena sidan av spjälet. 
 
 
 
Sen köpte vi såklart även till spjälskydd, madrass, kudde, täcke, sängkappa, lakan, madrassskydd, örngott, påslakan, gosedjur och allt som hör till för att bebis ska få det så mysigt som möjligt. Hade först tänkt att köpa Ikeas babypaket men fick information av en av deras anställda på babyavdelningen att madrassen och det som ingår i det paketet är mest för resa och inte är av bästa kvalité. Fanns ju madrasser från 89 kr och uppåt men slutade med att vi köpte den bästa dem hade att erbjuda, Vyssa Vackert, dyr i inköp men kändes värt då barnet ändå ska använda denna säng ett tag! Sen så tycker jag dock att det är underbart att det finns budgetalternativ också! 
 
Kommer att lägga upp egna bilder på både säng, vagn och det andra snart :) 
 
Babyvakt
 
Vad ska man tänka på när man väljer babyvakt till sitt barn? Vill man ha en med endast ljud? Kanske både ljud och bild? Vilket märke? räckvidd? Kopplas till smartphone? Det som jag tänkte på var att jag vill kunna höra och se mitt barn så jag bestämde mig för att hitta en babymonitor men både kamera och ljud. 
 
Blev denna lilla makapär från Motorola, med rörlig kamera som styrs via modulen som ingår. Dessutom fungerar den mycket bra i mörker. Man kan även prata med sitt barn genom modulen. Den ger också en bra bildåtergivelse och kan se hela rummet. Har såklart testad dem tillsammans med sambon och den är verkligen en rolig pryl som man kan använda till annat sen också. 
 
Nu känner jag att jag har listat några av det viktigaste sakerna som behövs inför bebis ankomst, kommer såklart att göra fler inlägg senare så att ni kan följa vår resa mot nya äventyr. 
 
xoxo// S
 
 
1 Adrian:

skriven

Hej Älskling! Vad glad jag är att du började igen med ditt bloggande. Jag älskar din blogg. Ser framemot mera inlägg här framöver <3 <3 <3

Kommentera här: