RECEPT! Mustig höstgryta med säsongens rotfrukter

 
Jag har tänkt att dela med mig utav ett fantastiskt recept. Gjorde grytan från eget huvud så har inte kopierat något recept. Dock så kan jag inte lova att jag är unik med receptet. Blev riktigt gott! 
 
 
Räcker till 4 pers. Perfekt som matlåda, går att frysa. (Frys dock ej potatis!)
 
Du behöver: 
 
1kg Högrev eller Fransyska (Kom ihåg: Helst svensk eko)     
1 stor gullök
1/2 Purjolök
1 kålrot
3 stora morötter
Kryddpeppar
Svartpeppar 
Färsk persilja 1/2 knippe
Koriander 
Kalvfond 
1 Köttbuljongtärning
7 dl Vatten
Smör 
Salt 
Maizena 
 
Tillbehör: kokt potatis eller ris. 
 
Gör såhär: 
 
1. Skär köttet i bitar. Lägg köttet tillsammans med salt, peppar, kryddpeppar, lite lite koriander och hackad persilja i en bunke och ställ åt sidan. 
2. Skala och skär morötter, gullök och kålrot i bitar. Skiva purjolöken. 
3. Hetta upp en panna eller gryta och tillsätt smör, lägg i köttet med persiljan och bryn det på hög nivå tills bitarna fått lite färg. Sänk sedan värmen, häll på vatten, tillsätt en buljongtärning och kalvfond efter smak.Låt småkoka under lock i 60 min, rör om då och då.
4. När en timme gått tillsätter du de hackade rotfrukterna, löken och mer vatten om det behövs. Låt grytan småkoka med lock i 60 min till, rör om då och då. 
5. När timmen har gått kan du ta av locket och börja med potatisen/riset. Låt locket vara av medans du kokar tillbehöret så får vätskan i grytan avdunsta lite. 
6. När allt är färdigt kan du blanda ca 3 tsk Maizena med lite vatten och blanda ner i grytan för att få en tjockare konsistens på såsen. KLART!
 
Smaklig spis! :)
 
 
 
 
 

Kommentera här: