Ett inlägg för djuren

 
Som ni kanske vet så brinner jag för djur och deras rättigheter. Djur är också kännande varelser som förtjänar respekt. Många djur blir plågade och misskötta pågrund av människans okunnighet och girighet. Om vi alla hade varit veganer så hade världen varit en bättre plats. Sitter jag här och säger som inte ens är vegetarian, men det är ju sant, faktiskt. Jag säger inte att köttätare är dumma då jag själv är en, men jag vill att alla ska få upp ögonen för hur djuren blir behandlade i samhället, vare sig vi äter dem eller inte. Att äta kött/kyckling innebär att vi konsumenter ansvarar för djurens välmående, då tänker säkert vissa "men är det inte uppfödarna/slakterierna som har ansvar för djurens välmående?". Svaret är tyvärr nej, om dem säljer fläsk/kycklingfile för 49 kr/kg till 10.000 konsumeter men bara säljer fläsk/kyckling för 199 kr/kg till 200 konsumenter vilka tror ni dem väljer att satsa på? Jo det som är billigast att framställa och det som säljer mest. Om vi konsumenter av kött skulle börja sätta lite mer press på att vi vill ha kött från välmående svenska djur så skulle det göra skillnad. Det gäller att vi som konsumenter börjar kolla mer på vart köttet kommer ifrån. Till en början kan man börja med att endast köpa svenskt kött, alla svenska slakterier är inte bra med djurhållning, med det är bättre än att köpa kött som kommer från andra länder. Det man också ska vara noga med är att också kolla vart djuret är fött. Vissa försäljare kan skriva att djuret är slaktat i Sverige, det innebär att djuret alltså förmodligen inte kommer från en bra uppfödning och har fått gått igenom massor av transporter för att komma hit och slaktas. Att köpa Svenskt ekologiskt kött är ett alternativ som är riktigt bra, där kan du nästan till 100% lita på att djuret har haft ett välmående liv. Alla har såklart inte råd med ekologiskt men om fler och fler väljer eko framför annat desto billigare kommer det att bli att handla. Närproducerat är också något som är bra, men det måste inte alltid vara det. Du kanske bor precis brevid en uppfödning/slaktare som inte har bra djurhållning men ändå så är det närproducerat. Det handlar helt enkelt om att vi behöver mer koll på vad det är vi egentligen köper. 
 
 
 
 
20 <----- Klicka på lilla fyrkanten för att göra Skillnad!
 
 
Det är många andra djur i världen som också är i behov av förändring. Visste ni!? Att över 100 miljoner hajar dödas varje år för deras fenor? Många kanske tänker att hajar inte är nått som man behöver bry sig om men dem är en djurgrupp som funnits på jorden i flera MILJONER år! Det finns 400 arter och alla dem är livsviktiga för våra havs fortlevnad. Inte nog med att man inte ska fånga hajar för att dem är viktiga för ekosystemen dem plågas även något så otroligt! Fiskarna skär av fenorna på hajen när den lever och slänger sedan tillbaka den levande hajen i vattnet. Den drunknar långsamt samtidigt som den i panik försöker att simma, vilket inte går då den inte har några fenor. 
 
 
 

20
 <---- Klicka på fyrkanten och skriv under mot Hajfisket! 
 
Elefanter tjuvjagas för sina betar, Noshörningar jagas för sina horn, det finna bara 2500 tigrar kvar, listan kan göras lång på saker som måste få en förändring. Men vi kan göra skillnad för alla dessa underbara och levande varelser! Ni kan klicka på Bannern nedan för att se vad just du kan göra!
 
 
1 Carolina Thoor:

skriven

Mycket sant. Jag brukar alltid kolla vart köttet kommer ifrån. Det har min kille lärt mig eftersom att jag en gång bara tog ett kött utan att bry mig om vart den kom ifrån eller inte, jag har liksom inte tänkt så mycket på sådant. Men nu när jag handlar med honom så ser jag hur han studerar ut, så har börjat göra likadant ^^,

Svar: Jättebra! Du får gärna sprida informationen om detta till vänner och familj :)
Sophie Eriksson

2 Skogsraah ☾:

skriven

Bra skrivet! I mitt fall tycker jag inte att någon bör äta kött. Att skona djuren är att inte äta dem överhuvudtaget.

Svar: Det är sant. Men eftersom alla inte kommer att bli vegetarianer (tyvärr) så måste man ändå se till att djuren mår bra iallafall. Och därför är det bra att informera om vad man kan gör för att underlätta för djuren. Jag själv skulle föredra om man bara tog bort allt kött från marknaden men tyvärr kommer det nog inte att hända :/ så man får helt enkelt försöka göra det absolut bästa av situationen som är, för en förändring måste ske.
Sophie Eriksson

3 Felicia:

skriven

Jättebra inlägg! Jag tycker att man kan börja göra djuren en tjänst genom att införa vegetariska/veganska dagar i veckan! För jag vet själv hur svårt det är att kliva över till en "ny" sida haha, är inte riktigt där själv än :) vill även tipsa om att se Cowspiracy på netflix för ännu mer motivation och bra info! Boskapsindustrin är jordens största miljöbov!

Svar: Tack för tipset! Ska kolla in den, tur att jag har Netflix :) ja, veg är jättebra, försöker ha en vegdag minst 1ggr/ v :) måste försöka äta veg oftare ändå :)
Sophie Eriksson

Kommentera här: